Op de zonnige maandagmiddag van 17 April stonden de jeugdleden van voetbalclub Wodanseck klaar voor een bijzondere oefening. Het clubgebouw zou namelijk omgetoverd worden tot een realistische situatie van een brand met behoorlijke rookontwikkeling. Voor de jeugdbrandweer van gemeente Renkum een perfecte gelegenheid om te oefenen met het blussen van een brand en het controleren van ruimtes op de aanwezigheid van eventuele slachtoffers

Terwijl de jonge brandweerlieden hun uitrusting aandeden, stond de oefenleiding al klaar om de situatie te creƫren. Zodra het startsein werd gegeven, ging het brandalarm af en vond de jeugdbrandweer zichzelf terug in een rokerige ruimte. De spanning was voelbaar, maar de jeugdbrandweerlieden wisten wat hen te doen stond. Met behulp van hun kennis en training gingen ze vol energie en inzet de brand te lijf.

Na het blussen van de brand, controleerden de jeugdbrandweerlieden de ruimte op eventuele slachtoffers en brachten ze deze in veiligheid. De oefenleiding was onder de indruk van de snelheid en efficiƫntie waarmee de jeugdbrandweer te werk ging. Het was dan ook een geslaagde oefening die een belangrijk onderdeel is van de opleiding van brandweermensen.

Wodanseck is trots dat ze hun steentje konden bijdragen aan deze realistische oefeningen. Het is mooi om te zien dat de jeugdbrandweer van gemeente Renkum de kans heeft gekregen om te oefenen in een realistische omgeving en zo hun vaardigheden en kennis te verbeteren. Wodanseck hoopt dat ze in de toekomst nog vaker kunnen bijdragen aan dergelijke oefeningen en daarmee een bijdrage kunnen leveren aan de veiligheid van de gemeenschap.

admin
mei 2, 2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *