Beste voetbalclub uit Wolfheze
De voetbalclub wordt volledig in stand gehouden door vrijwilligers, omdat het te klein is voor de KNVB. Deze vrijwilligers zijn toegewijd aan het succes van de club en werken hard om ervoor te zorgen dat Wodanseck kan blijven bestaan.
Hoewel de club klein is, is het team gemotiveerd en vastberaden om te winnen. Ze trainen hard op hun veld, omringd door bomen en natuur. Elke wedstrijd is een kans voor hen om hun vaardigheden te laten zien en het dorp Wolfheze trots te maken.
Maar voetbal is niet het enige dat Wodanseck doet. De club organiseert regelmatig evenementen voor de lokale gemeenschap, zoals quizavonden en bingo-avonden. Deze evenementen helpen niet alleen bij het werven van nieuwe leden, maar brengen ook het dorp samen en versterken de onderlinge banden.
Wodanseck heeft een belangrijke taak in Wolfheze, en de vrijwilligers zijn vastberaden om deze te vervullen. Ze willen niet alleen een succesvolle voetbalclub zijn, maar ook een plek waar de gemeenschap samen kan komen en plezier kan hebben
De Naam
De naam van de club, Wodanseck, is afgeleid van de “Wodans-eiken” die vroeger werden gebruikt bij de verering van de Germaanse god Wodan. Deze bomen staan nog steeds in Wolfheze en symboliseren de rijke geschiedenis van de regio. Hoewel de vereniging tegenwoordig voornamelijk gericht is op voetbal, werd er vroeger ook volleybal en korfbal gespeeld onder de vlag van de s.v.
Duitsekampweg
Het sportpark van S.V. Wodanseck bevindt zich aan de Duitsekampweg. Hoewel de naam doet vermoeden dat deze locatie te maken heeft met de Tweede Wereldoorlog, heeft het eigenlijk betrekking op de Eerste Wereldoorlog. Nederland was destijds neutraal en ving vluchtelingen op uit omringende landen die in oorlog waren. Aan de Duitsekampweg werden Duitse vluchtelingen opgevangen, wat heeft geleid tot de naam van het sportpark.
Het logo
Het logo van S.V. Wodanseck toont een mythologische strijder te paard, Pegasus genaamd. Deze afbeelding heeft een bijzondere betekenis, omdat het in 1946 door Generaal Urquhart werd gegeven aan de Christelijke Korfbal Vereniging “Animo”. Later fuseerde deze vereniging met de voetbalvereniging en werd de s.v. Wodanseck opgericht, waarmee het recht werd verworven om het Pegasus-logo te gebruiken.
De kleuren
De kleuren van de club zijn aubergine en blauw, die in verband worden gebracht met de gebeurtenissen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Tijdens Operatie Market Garden, waarbij de Slag om Arnhem een belangrijk onderdeel was, landden ongeveer 10.000 parachutisten van de 1e Britse luchtlandingsdivisie ten noorden van de Nederrijn. Het logo en de kleuren van het tenue van het 101e zijn dezelfde als die van S.V. Wodanseck. Het terrein ten noorden van de Duitsekampweg was de plaats waar een deel van deze divisie neerstortte.
Het verhaal van de club wordt op indringende wijze weergegeven in het Airborne Museum in Oosterbeek, wat zeker een bezoekje waard is!