Fietsen… bij een voetbalclub?

Ja, je leest het goed! Om de conditie een beetje op peil te houden, besloot een aantal (oud)voetballers van de Wodanseck veteranen een paar jaar geleden om tijdens de zomerstop te gaan wielrennen. De meesten hadden nauwelijks enige ervaring op de racefiets, maar al snel werd de groep steeds enthousiaster en groter. Van het een kwam het ander en met de officiële oprichting van het WCT willen wij laten blijken dat het recreatieve wielrennen perspectief een mooie toekomst heeft. En de bal en fiets hoeven elkaar dus niet te bijten!

Meedoen is belangrijker dan winnen!

Wat maakt het fietsen bij WCT nou zo leuk? Op de eerste plaats is fietsen natuurlijk sportief en ontspannend voor iedereen. Het is goed om te bewegen en van fietsen loop je geen vervelende blessures op. Wij vinden het vooral belangrijk om fit te blijven en gezellig samen met leuke mensen een stevig rondje te maken. Natuurlijk proberen wij onze prestaties te verbeteren, maar meedoen is belangrijker dan winnen! Het sociale aspect staat bij het kleinschalige WCT hoog in het vaandel. Wij houden rekening met elkaar en helpen elkaar vanzelfsprekend bij pech. Als het onderlinge niveauverschil na verloop van tijd te groot blijkt dan zullen wij de groep opsplitsen in twee groepen. Na een rit is er bijna altijd gelegenheid om te douchen en een verfrissend drankje of biertje in de gezellige Wodanseck kantine.

Gevarieerde fietsroutes!

De routes die wij fietsen zijn erg gevarieerd. Wij starten meestal bij de kantine van Wodanseck in Wolfheze, vanwaar wij eenvoudig kunnen uitwaaieren naar bijvoorbeeld de Posbank, De Veluwe, De Betuwe, De Grebbenberg of Nijmegen. De routes op de woensdagavond starten om 19.00 uur en duren tot de duisternis invalt. In de regel is dat zo’n 40 tot 70 kilometer. Onze wegkapitein leidt ons langs de mooiste plekjes van Gelderland en omstreken. De weekendtochten zijn overdag en kunnen vanwege het licht wat langer zijn. Uiteindelijk werken we toe naar regionale fietstochten en minimaal één echte voor- of najaarsklassieker. Bekende toertochten die de laatste jaren in wisselende samenstelling werden gereden zijn o.a.: Amstel Gold Race, Limburgs Mooiste, Jan Janssen Classic, Velomediane (Ardennen), Tour D’Awaille (Ardennen), Ronde van Hoch Sauerland, La Marmotte (Frankrijk) (zie foto’s).

Lid worden van WCT?

Ben je na het lezen enthousiast of nieuwsgierig geworden, dan ben je van harte welkom om bij ons aan te sluiten. Of haak anders gewoon een keer vrijblijvend aan op een woensdagavond en kijk dan of het wat voor je is.

Als je lid wil worden van WCT dan kost je dat het eerste jaar 120 euro. Hiervoor krijg je een compleet prachtig WCT wielertenue bestaande uit: wielershirt, wielerbroek en jasje mede gesponsord door ‘PortalPlus Cloud Solutions’. Ieder daaropvolgend jaar bedraagt de contributie vooralsnog 40 euro.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met een van onderstaande personen:

Robert Kleinendorst: 06-22935099
Paul Boers: 06-51853286
Frank Reijenga: 06-23539894

admin
april 10, 2023
WCT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *